Golfmailojen fittaus on tätä päivää, haluan pelata juuri minulle sopivilla mailoilla. Fittauksen eli mailojen sovittamisen hyöty kannattaa hyödyntää uusia mailoja hankkiessa, miksi tekisimme vaikeasta lajista vielä vaikeampaa? Enhän minä mene maastoonkaan pyöräilemään jopolla tai käy hiihtämässä perinteistä luistelusuksilla niin miksi en hyödyntäisi golfissa helpommat lähtökohdat nautittavalle golfkierrokselle.

Voisi luulla että uusien mailojen fittaus olisi helppo juttu kohdallani kun seuraan päivittäin kuinka Anssi fittaa myymälässämme uusia mailoja asiakkaille. Tiedän tarkalleen mitä tapahtuu ja mitä minulta vaaditaan. Mutta eihän se niin mene!

” lavan muoto ei miellyttänyt ja varsikin oli väärän värinen”

Vuosien aikana olen vähitellen oppinut ottamaan vastaan opin puolisoltani – golfopettajalta, helppoa se ei ollut koska niin monta kertaa on tullut itse sanottua ”niin mutta kun mä …. ” – opeta nyt sitten siinä. Ja vielä kun olen tiennyt että hän ihan oikeasti tietää mistä puhuu mutta kun sen tiedon vastaanottaminen niin läheiseltä on niin vaikeaa.

Nyt ei kuitenkaan ollut kyse tästä vaan siitä että kaikki vain tuntui niin vaikealta, en ollut tyytyväinen omaan tekemiseeni. Lyönnit tuntuivat huonoilta, en keskittynyt tai en jaksanut keskittyä kun energia meni märehtimiseen ja siitä olotilasta en vain päässyt eteenpäin. Golf on niin raaka laji että pään sisäinen olotila heijastuu vääjäämättä pelaamiseen. Mailan lavan muoto ei miellyttänyt minua ja varsikin oli väärän värinen. Kävimme läpi useita vaihtoehtoja mutta sen sunnuntain vapaapäivän päätimme lopettaa ajoissa – onneksi ja jatkaa parempana aikana.

Parin päivän tauko teki terää, olin paremalla fiiliksellä täysillä mukana kun etsimme minulle sopivia mailoja. Lavan muotokin miellytti, tuntui hyvältä lyödä kun pallo lensi kauniissa kaaressa kunnon mittaa kun sopiva varsi löytyi lyöntityyliini. Tykkäsin Trackmanin piirtämistä kaarista ja pallokasoista. Eihän se nyt niin vaikeaa ollut, taisin vain itse tehdä siitä haastavamman tilanteen.

Golfyrittäjyyden takia olen etuoikeutetussa asemassa kun minulla on mahdollisuus pelata eri mailamerkkien mailoilla. Tänä vuonna sain tilaisuuden olla TaylorMaden lady pelaaja. TaylorMade lanseerasi uuden SIM sarjan tälle vuodelle ja bädistäni löytyvät seuraavat TaylorMade mailat.

Raudat – SIM MAX OS 6-aw, varsi Ventus 5-A  -½ tuumaa, liekulma 2 flat

Wedget – Hi-Toe 52.09 ja 58.15 wide, varsi recoil F2, lavan väri carbon steel

Driveri – SIM MAX 12ast säädettävä,varsi Ventus 5-A  -½ tuumaa

Väyläpuu 3 – SIM 15ast, varsi Ventus 5-A  -½ tuumaa

Hybridi 3 – SIM MAX 19ast, varsi Ventus 5-A  -½ tuumaa

Putteri – SpiderX white

     

Onko tunteella enemmän vaikutusta naisten vai miesten pelaamiseen? Pystyvätkö miehet vastaanottamaan paremmin ohjauksen ja opetuksen? Vaikuttaako naisten pelaamiseen ja lyömiseen kun muut katsovat kuinka lyön palloa? Johtuuko em. kysymyksistä se että naisia käy vähemmän niin fittauksissa kuin demotilaisuuksissakin. Tyytyvätkö naiset vähempään? Ei kai!

Kesäkuussa aloitamme eri mailamerkkien demotilaisuudet Ruuhikoskella, Vaasassa, Kokkolassa ja Muuramessa. Koronatilanteen takia ne järjestetään ajanvarauksella, tilaisuus ei sido mailaostoihin eikä sinun tarvitse maksaa siitä – tarjoamme nämä demot asiakkaillemme! Odotan ja toivon näkeväni enemmän naisin myös näissä tilaisuuksissa – tule kokeilemaan mikä on sinun peliisi sopiva maila tai repäise oikein kunnolla ja varaa aika fittaukseen.